Groep 8

Welkom op de pagina van groep 8! 

Dit jaar starten wij met 21 enthousiaste leerlingen samen met Juf Eline (op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag) en juf Bea (woensdag) . 

Kerst 

Het kerstfeest komt in zicht en dat betekent dat we de klas mogen versieren! Vandaag zijn wij al heel druk bezig geweest om er een gezellige, sfeervolle klas van te maken. En of dat gelukt is! 

Sinterklaas

Op 4 december was het feest in groep 8! Sinterklaas op school en surprises in de klas. We hebben ontzettend genoten van alle mooie surprises en gedichten.

Begrijpend lezen

Een heel belangrijk vak in groep 8 (en alle andere groepen) is begrijpend lezen. In groep 8 schenken we hier dan ook veel aandacht aan. Naast de methode, vullen we dit vaak aan met andere opdrachten.

Wanneer het gaat om het oefenen met het stellen van vragen; ontwerp een eigen bordspel met vragen over de tekst.
Oefenen met belangrijke zaken uit een tekst halen? Dan ontwerpen wij een informatieposter met alle informatie hierop. 

Bewegend leren 

Bewegend leren, wie vindt dat nu niet heel leuk? Wekelijks proberen wij één les buiten op het plein te doen. Geregeld oefenen we met hoofdrekenen op het plein, maar ook de spellingslessen zijn heel geschikt om buiten te doen. 

We zijn dit jaar ook bezig geweest met het opmeten van onze fietsen om deze vervolgens op schaal na te tekenen. Hebben we onszelf moeten tekenen met een schaal van 1:3, dan blijk je opeens flink groot te worden! 

Al bewegend leren wij zo heel veel bij. 

Clinic Eva Hovenkamp 

Op vrijdag 13 november hebben wij een clinic gehad van niemand minder dan Eva Hovenkamp. Nederlandse Atleet die bovenin de top van Nederland mee draait. Wat ontzettend gaaf! We hebben een eerst het verhaal van Eva gehoord door middel van een powerpoint presentatie, daarna heeft ze ons buiten uitleg gegeven over het sprinten. We hebben van allerlei opdrachten uitgevoerd. Het was een ontzettend leuke ochtend! 

 

Leesmotivatie bevorderen 

Om de leesmotivatie te bevorderen besteden we in de klas veel aandacht aan lezen op een leuke manier! Vandaag stond "cafélezen" op het programma. Lezen met een kopje thee en een koekje. Het was muisstil en er weer heerlijk gedronken en gelezen