Groep 8

Welkom op de pagina van groep 8! 

Dit jaar starten wij met 22 enthousiaste leerlingen samen met Juf Eline. 

PROJECTWEEK.

In groep 8 zijn we volop bezig met het Landenproject. Wij werken over de Verenigde Staten. We zijn super gemotiveerd en werken aan van alles. Zo zijn we begonnen met een theorieonderzoek in tweetallen. We zoeken informatie op het internet en kijken in boeken. Alles wat we vinden verwerken we op onze eigen manier. Er worden muurkranten, reisfolders, een tijdlijn en verschillende informatieposters gemaakt. 

Ook over het creatieve deel zijn we heel erg enthousiast. We zijn volop bezig om onze hele klas in Amerikaanse stijl te krijgen. Onze juf is erg trots! HALT

Vandaag hebben wij bezoek gehad van Chantal. Zij is werkzaam bij bureau HALT en heeft ons van alles verteld over het gebruik van whatsapp en de regels van online zijn. Een hele interessante les waarbij we veel hebben geleerd. 

Voor groep 8 heel herkenbaar. Omgaan met whatsapp is een belangrijk onderwerp en we hebben er heel veel van geleerd! 

TECHNIEKLOKAAL

Meerder keren per jaar gaan wij naar het technieklokaal in Borculo. Hier zijn we echt bezig met techniek en alles dat daarbij kijken komt. Heel leuk! 

CARNAVAL

Foto´s van het gezellige carnaval in groep 8. Dansen, springen, spelletjes en lekker meezingen! 

 

Gekke sokkendag!

Al die toetsen.. Het was tijd voor ontspanning! Tosti's eten en gekke sokken aan. Genieten in de klas! 

 

VOORLEESKAMPIOEN

Onze Lotte als voorleeskampioen van de school door naar de voorrondes van het regionale kampioenschap. Onder toeziend oog van haar vriendinnen heeft ze heel goed gelezen. Het was helaas niet genoeg voor een volgende ronde maar wij zijn ontzettend trots! 

 

DE BOER OP!

Vandaag mochten we bij de familie Koeslag de boerderij komen bekijken. We hebben van alles geleerd over het hebben en onderhouden van een boerderij. Wat een enthousiasme! En we sloten de dag af met een lekker bakje vla, heerlijk! 

BEZOEK RIJSKMUSEUM 

Vandaag zijn de groepen 7 en 8 naar het Rijksmuseum geweest. Zeer indrukwekkend. En onze juf dacht nog wel even als buschauffeur mee te kunnen!

SPORTWEEK NEEDE 

Ieder jaar is er sportweek in Neede. De leerlingen van groep 8 mogen samen met een medeleerling 4 sporten uitzoeken die ze graag willen uitoefenen tijdens deze week. Ieder jaar weer een groot succes!
Daarnaast gaan we jaarlijks een aantal keren naar het technieklokaal in Borculo om allerlei mooie dingen te maken.