Groep 3/4

Welkom op de pagina van groep 3/4!

Alle ouders/verzorgers worden wekelijks op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes, activiteiten en foto's per groep via de beveiligde Parro-app!  

L E T T E R F E E S T ! 

Hoeraaaaaa! Groep 3 kent alle letters. Dus de hoogste tijd om even een feestje te vieren. We zijn de ochtend begonnen met feesthoedjes en confetti. Daarna deden we een letterspeurtocht en schreven we alle letters in scheerschuim op onze tafel. Aan het einde van het feestje heeft iedereen natuurlijk het letterdiploma in ontvangst mogen nemen, met nog wat lekkers erbij! 

S I N T E R K L A A S 

Het was even spannend met het zinken van de stoomboot, maar gelukkig heeft de Sint ook dit jaar weer een bezoek gebracht aan De Marke. Hij kwam op 5 december in stijl aan en werd daar ontvangen door juf Anita. Vervolgens mocht groep 3/4 naar het speellokaal en daar wist de Sint over ieder kind wel wat te vertellen. Er werden pepernoten uitgedeeld en aan het einde mochten alle kinderen hun eigen cadeau kiezen in de winkel van Sinterklaas. Dank u, Sinterklaasje! 

K E R S T D I N E R  &  K E R S T B A K J E S  M A K E N 

Wat een heerlijk kerstfeest hebben we gevierd! We zijn vanmorgen begonnen met het maken van kerstbakjes voor op tafel. Gelukkig waren er wat ouders en oma's die ons hiermee hebben geholpen! En 's avonds was het dan eindelijk weer tijd voor een heerlijk kerstdiner. Iedereen is druk geweest met het maken van lekkere hapjes en iedereen zag er stralend uit! We hebben het erg gezellig gehad en zijn met volle buiken naar huis gegaan. Alvast een fijne kerstvakantie allemaal! 


K I N D E R B O E K E N W E E K 

Dit jaar stond de kinderboekenweek in het thema van 'Gi-ga-groen!'. Tijdens de opening was iedereen verkleed in het groen en hebben we gezongen en gedanst op het liedje van Kinderen voor kinderen. In de klas hebben we onze lievelingsboeken meegenomen en 'speeddates' gehouden over ons boek. Buiten hebben we kunstwerken gemaakt van materialen uit de natuur. De afsluiting was met alle leerlingen van de hele school. We keken naar een toneelstuk van de juffen en meesters en van iedere groep mocht iemand vertellen wat ze hadden gedaan. 

K L I M A A T L E S 

Vrijdag kwam er iemand bij ons in de klas vertellen over het klimaat. We hebben het vooral gehad over water en waarom we hier zuinig op moeten zijn. Buiten mochten de kinderen aan de slag met verschillende proefjes! Zo ontdekten we dat het bouwen van huizen, het aanleggen van terrassen, parkeerplaatsen etc. er voor zorgt dat het water minder goed in de grond wordt opgenomen. Gelukkig zijn hier ook oplossingen voor, deze hebben we zelf uitgeprobeerd. S T A R T   S C H O O L J A A R !

We hebben een fijne start gehad van het nieuwe schooljaar! We spelen veel spelletjes om elkaar te leren kennen. En groep 3 is al bezig met de eerste letters leren, groep 4 ontdekt taal en spelling. Ook hebben we samen de eerste gym- en muziekles gehad.