Groep 3/4

Welkom op de pagina van groep 3/4!

K E R S T

Inmiddels zitten we al helemaal in de kerstsfeer! We hebben geknutseld en gewerkt over kerst. Vandaag hebben we genoten van een heerlijke kerstlunch! 


S I N T E R K L A A S 

Wat was het een gezellige dag! Sinterklaas kwam op school met zijn pieten. 's Morgens hebben we heb op het plein ontvangen. Ook zijn we allemaal even bij hem geweest! Dat was heel gezellig! Gelukkig konden ook alle kinderen die thuis waren nog even met hem kletsen. Sint vertelde mij nog dat hij dit heel speciaal vond! Verder hebben we nog lekker geknutseld, een Sinterklaasfilm gekeken en spelletjes gespeeld. 


R O M M E L P I E T E N 

Oh, nee toch! De rommelpieten zijn bij ons in de klas geweest. We hebben gezien dat ze gespeeld en geleerd hebben, maar ze hebben vooral heel veel rotzooi gemaakt! Ook kwamen de strooipieten nog in de klas. Dat was heel gezellig en we kregen lekkere pepernoten.

K O E K J E S    B A K K E N 

Deze week stond vooral in het teken van koekjes (bakken). Maandag hebben we in groepjes uitgezocht in welke stappen je koekjes moet bakken. Daarna hebben we ook gekeken naar de verpakkingen van koekjes en er zelf een gemaakt. Vandaag de grote afsluiting; zelf koekjes bakken. Hmm, wat zijn ze goed gelukt! 

D I N O 'S

Met Blink hebben we het gehad over de tijd van de dino's. We weten nu dat het al héééél lang geleden is dat dino's hebben geleefd. Door de botten die zijn gevonden weten we hoe dino's er ongeveer uit hebben gezien. Sommige waren behoorlijk groot. Dat hebben we op het schoolplein maar eens opgemeten! 

A N W B   S T R E E T W I S E 

Tijdens de les van ANWB Streetwise hebben we geleerd hoe we moeten oversteken als er auto's geparkeerd staan. Hebben we geoefend met het oversteken bij een zebrapad. Ook mochten we in de elektrische ANWB auto om te ervaren hoe belangrijk het is om je autogordel om te hebben! 


S T A R T   S C H O O L J A A R ! 


We hebben een fijne start gehad van het nieuwe schooljaar! We spelen veel spelletjes om elkaar te leren kennen. En groep 3 is al bezig met de eerste letters leren, groep 4 ontdekt taal en spelling. Ook hebben we samen de eerste gym- en muziekles gehad.