Groep 7!

Welkom op de pagina van groep 7!

Bij ons in de klas.
In groep 7 zitten we met zestien kinderen in de klas en krijgen we les van twee verschillende leerkrachten. Op maandag en dinsdag krijgen we les van juf Anouk en op woensdag tot en met vrijdag van juf Mireille.

Onze kleine grote vriend.
Dit schooljaar hebben we ook een heel speciaal klasgenootje: Blobvis! De klassendienst zorgt voor al zijn eten en elke week een lekker schoon kommetje.

Op het plein en bij de gym.
Naast dat we veel in onze klas aan het werk zijn, zijn we ook geregeld actief bezig op het plein of bij de gym. Elke maandag en woensdag hebben we gymles en of pleinles van onze gymmeester Thomas. Onze juffen doen gelukkig ook regelmatig een taal-, spelling- of rekenles op het plein!

M I C R O S C O P I E
Het Staring College in Lochem heeft nieuwe microscopen en de oude hebben zij gedoneerd aan basisscholen, waar wij er een van zijn! Hoe tof is dat!!
Groep 7 heeft onder leiding van een echte biologie docent geleerd hoe we met de microscopen moeten werken.
Staring College en Jolien bedankt!

T E C H N I E K L O K A A L
Maandag 27 september zijn we voor het eerst met onze groep bij het technieklokaal geweest in Borculo. Daar leren we onder begeleiding van vrijwilligers die met pensioen zijn hoe interessant en veelzijdig techniek kan zijn. Zonder techniek zou onze samenleving er heel anders uit zien. Het is daarom van groot belang dat er aandacht blijft voor techniek. Bij het technieklokaal gaan we daarom aan de slag met metaal, elektrotechniek, installaties en bouw. Daarnaast hebben ze er ook een ruimte waar we in contact komen met een andere kant van techniek. Zaken die te maken hebben met denken, ontdekken, innovatie en duurzaamheid staan hier centraal. Wij vonden het erg leuk en kijken uit naar de komende lessen in groep 7 en 8!

W O R K S H O P S
Vier weken lang heeft onze school workshops gevolgd.
We hadden keuze uit 7 verschillende workshops: theater, mozaiek, stop-motion, bruggen bouwen, fietstechniek, papier mache en zingen. En natuurlijk hebben de kleuters ook iets gedaan en dat hadden ze ook gepresenteerd!
In les 4 hebben we alles gepresenteerd op het podium!!!

Groetjes Britt

W E E K   V A N   D E   T E C H N I E K
Het was in november de week van de techniek op OBS de Marke.
Er kwam een man bij ons in de klas. Zijn naam was professor Barbabas. Hij legde uit hoe techniek werkte. Bijvoorbeeld: wat er gebeurt als je een scherpe stok door een zak water doet. Ik ga dat natuurlijk niet zeggen, wat er gebeurt, want dat kan u zelf proberen.
Professor Barbabas vond belangrijk dat kinderen weten wat techniek is. De kinderen van groep 7 en de juf gingen slijm maken. Met pva en borax. Zo kregen we slijm. En toen hadden we nog kleurstof toegevoegd. En toen was het klaar.

Hieronder zie je het recept:
- borax
- pva
- kleurstof
stokje   (om mee te roeren
bekertje (om het in te doen)

En zo maak je slijm! Veel succes!

Geschreven door Siem