Groep 1/2

Welkom op de pagina van groep 1/2!

Wat fijn dat jullie een kijkje komen nemen op de pagina van groep 1 en 2. De kleuters zitten in de konijnengroep en krijgen les van juf Minjoe en juf Monic. Sinds de voorjaarsvakantie krijgt groep 2 les van juf Debbie in de leeuwenklas. 's Middags en op de donderdag zijn de kleuters nog samen. 

Een kijkje in onze klassen

Het coronavirus

Vanaf 16 maart kunnen wij helaas niet meer naar school i.v.m. het coronavirus. De kinderen krijgen iedere week een bingokaart met allerlei opdrachten en we sturen filmpjes met opdrachten van bewegend leren en Suus heeft twee keer per week iets in haar koffer. De kinderen moeten raden wat dit is. We houden gelukkig contact met de kinderen doordat we veel foto's en filmpjes ontvangen. Hieronder zien jullie een paar leuke voorbeelden. 

Landenproject

Door de hele school werken we aan het landenproject. Groep 1 en 2 hebben het land Nederland. We proeven stroopwafels en dropjes, knutselen bloemenvelden, molens en schilderen delfs blauwe tegeltjes. Ook maken we van duplo, lego en de grote blokken de Nederlandse vlag. 

Werken in de klas

De kinderen werken in verschillende hoeken, uit kasten, met ontwikkelingsmaterialen en maken werkjes om de verschillende motorische vaardigheden verder te ontwikkelen. We beginnen 's morgens in de kring of met zelfstandig werken. Tijdens het zelfstandig werken liggen er ontwikkelingsmaterialen per kind op tafel klaar.

Bewegend leren

Bewegend leren vinden wij erg belangrijk op school. Ook bij de kleuters doen we dit veel. Denk aan samengestelde woorden maken. Iedereen krijgt een plaatje en zoek je maatje op waarmee je een samengesteld woord vormt. Of zoek alle cijfers op van laag naar hoog die over het hele schoolplein liggen.