Welkom op de pagina van groep 5/6!

Dit schooljaar 2023-2024 bestaat groep 5/6 uit een gezellige groep van 19 leerlingen die les krijgen van juf Miranda. Op deze pagina kunt u lekker neuzen door al onze activiteiten, ontwikkelingen en leuke foto's of filmpjes!

Alle ouders/verzorgers worden wekelijks op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes, activiteiten en foto's per groep via de beveiligde Parro-app!  

Blink aardrijkskunde 

Dit thema gaat over scheuren in de aarde. We hebben al erg veel verschillende dingen geleerd en gedaan binnen dit thema. We hebben verschillende bergen opgezocht in de Atlas en bekeken hoe hoog deze bergen zijn. We zijn erachter gekomen hoe bergen en vulkanen ontstaan, hoe de aarde is opgebouwd en wat erosie is. Daarnaast hebben we ook zandkorrels van dichtbij bekeken. 

 

ANWB Streetwise

Tijdens deze gastles hebben we geleerd hoe we veilig in de auto zitten, wat een remweg is en hoe dit wordt bepaald door reactietijd. Eerst hebben we onze eigen remweg gemeten, vervolgens de remweg van de auto. Ook mochten we dit zelf ervaren door te remmen in een auto! 

Sportdag

We hebben een superfanatieke dag gehad! 

Rijksmuseum

Woensdag 20 september zijn wij met groep 5 t/m 8 naar het Rijksmuseum geweest. We werden omgetoverd als een personage uit de Nachtwacht, Nova Zembla of Hugo de Groot. Na een rondleiding door het museum hebben we de verschillende toneelstukken gespeeld. Wat was dit leuk en interessant! 

Eerste schoolweek 

De eerste schoolweek is er al hard gewerkt. Daarnaast was er ook genoeg tijd voor gezelligheid. We hebben veel spelletjes gespeeld om elkaar beter te leren kennen. Ook zijn we al erg creatief geweest.