Welkom op de pagina van groep 5!

Dit schooljaar 2020-2021 bestaat groep 5 uit een gezellige groep van 17 leerlingen die elke week les krijgen van juf Climie en juf Anouk. Op deze pagina kunt u lekker neuzen door al onze activiteiten, ontwikkelingen en leuke foto's of filmpjes!

Werken met de lijmpistool
14-12-2020

Groep 5 is afgelopen week aan de slag gegaan met het maken van kersthangers. Dit hebben ze geheel zelfstandig gedaan door gebruik te maken van een stappenplan. Helemaal nieuw was voor ons het werken met lijmpistolen! Best spannend!

Schatkaarten als afsluiting van het thema 'handige plattegronden'.
8-12-2020

Als afsluiting van het aardrijkskunde thema hebben we echte schatkaarten gemaakt. De leerlingen hebben geleerd hoe ze van vers wit papier, ouderwets gebruikt papier kunnen maken. Wat we daar voor nodig hadden? Koffie!
Na het proces met het papier konden de leerlingen hun creativiteit kwijt met houtskool op het papier. Van te voren hadden ze al een schets gemaakt. Op elke schatkaart moesten deze onderdelen duidelijk naar voren komen: route, herkenningspunten, legenda, kompas, start en finisch. Kunnen jullie de punten vinden?!

Begrijpend lezen, maar dan anders!
7-12-2020

Normaliter werken we tijdens begrijpend lezen met Nieuwsbegrip. We gaan dan aan de slag met teksten over het huidige nieuws. Wat staat er precies en wat vertelt ons dat?
Dit keer hebben we het anders aangepakt en hebben we de geliefde Donald Ducks erbij gepakt! Deze zijn zeer bekend bij de leerlingen. Konden ze de strips echter ook lezen wanneer de hele volgorde door de war is? Ja hoor! In no time, wisten de kinderen welke afbeelding de start was en welke afbeelding het einde aan gaf. Door goed te lezen en na te denken over het oorzaak-gevolg, konden de andere afbeeldingen ook goed geplaatst worden.

Kortom: we hebben op een hele leuke manier geoefend met oorzaak-gevolg in verhalen!

Natte gymles in het start van het nieuwe schooljaar!

Vanaf groep 5 gaan de leerlingen weer elke maand oefenen in het water! Hierbij wordt niet alleen geoefend met baantjes zwemmen, maar worden ook hele leuke spellen aangeboden waardoor kinderen spelenderwijs hun uithoudingsvermogen en zwemvaardigheden tegelijk kunnen oefenen.
Voor groep 5 is het daarbij ook nieuw dat we op de fiets naar het zwembad en terug gaan. Daarbij komen heel wat verkeerssituaties aan bod. Samen met een begeleidende ouder komen we veilig aan en op school evalueren we de verkeersregels in de lessen! Super handig dus dat we dit gelijk kunnen oefenen op de fiets!