Wereldoriëntatie: thema bijzondere bewoners

De wereld zit vol bijzondere bewoners: dieren, planten en mensen. Wat ze gemeen hebben is dat ze allemaal goed zijn in overleven.
Ze passen zich aan de gekste situaties aan. Maar lukt dat altijd?
In dit thema onderzoeken de kinderen hoe een cactus overleeft, waarom dieren haren of veren hebben, hoe mensen overleven in extreem warme gebieden en waarom de dino toch is uitgestorven.
In het eigen onderzoek bekijken ze nog veel meer overleeftechnieken en maken ze een weetjesmuur.

Op 5 december hebben wij in groep 6 sinterklaas gevierd.
Een erg gezellige ochtend met prachtige surprises en gedichten

Midweekviering.

Bij de midweekviering van groep 6 hebben we kunnen kijken naar dans, toneel, sport en muziek.

Halloween

De afgelopen weken hebben we in groep 6 pompoenen geknutseld en vleermuizen getekend.

Kinderboekenweek 2018

Groep 6 is enthousiast bezig geweest tijdens de kinderboekenweek met het thema vriendschap.

Ze hebben opgeschreven wat vriendschap is, vriendjes gekleid en getekend, hun lievelingsboek getekend en elkaar via speeddaten vertelt over hun favoriete boek. Een geslaagde week.

.